Geschreven door Kees op 4 oktober 2013

Vanavond tussen 10 & 12 uur op www.baarsclassicrock.nl de Countdown Café Classic uitzending van 13 februari 1987, waarin het 5-jarig bestaan van Countdown Café wordt gevierd. Door een platform te bieden aan de officiële uitreiking van de BV Popprijs zijn de gasten deze avond o.a. Frank Boeijen, Claw Boys Claw, Helloise en vele anderen. Plus een spetterend live optreden van de toen opnieuw opgerichte Swinging Soul Machine!! Alweer zo’n feestelijke en bomvolle uitzending die je alweer niet mag missen!!

Categorieën: Uitzendingen

Eén reactie

  1. avatar Anjo van der Wal schreef:

    Een op het eerste gehoor curieus optreden van toenmalig Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur Elco Brinkman. Aanmoedigingen richting Nederlandse muziek en andere cultuur en zelfs volledige staatssteun. Is ook wel nodig van overheidswege, maar lang niet altijd zeker. Vandaag de dag en ook tien tot vijftien jaar daarvoor hoefde je daar zeker niet om te komen. Vandaag hebben dragers van kunst en cultuur het, door maatregelen van de regering, bijzonder moeilijk. Weliswaar werd de Kunst in de jaren zeventig nog wel van steun voorzien door de Overheid, maar als het ging om de dragers en promotors van Kunst en Cultuur, waar we Radio Veronica toch zeker ook toe mogen rekenen, heeft de toenmalige Minister Van Doorn, destijds van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk, alles gedaan om het Veronica zo moeilijk mogelijk te maken. Hoe dan ook. Het kan aan mij liggen, maar deze aflevering van Countdown Café heeft meegewerkt aan een beter beeld van de persoonlijkheid van de toen zo charismatische Brinkman.

Reageer