Geschreven door Kees op 8 maart 2013

Vanavond tussen 10 & 12 uur op www.baarsclassicrock.nl de Countdown Café Classic uitzending van 27 mei 1988, met daarin o.a. een zeer uitgebreide intvu-special met één van de allerbeste rockdrummers ooit, namelijk Cozy Powell + ruim aandacht voor het legendarische Woodstock festival uit 1969. Het wordt weer koud & guur buiten, dus wat is er dan mooier dan lekker naar de radio luisteren?? Niets toch?

Categorieën: Uitzendingen

Eén reactie

  1. avatar Anjo van der Wal schreef:

    Er bestaat een vier DVD package van het Woodstock Festival met daarin The Director’s Cut, aanvullende opnamen en uitleg van verschillende betrokkenen. Daar heb ik afgelopen week nog even naar gekeken. Toen kwam dat bericht over Alvin Lee, die nog met Ten Years After daar optrad. Over toeval gesproken. Alvin Lee werd trouwens al jaren doodgewaand door deze of gene, die ik sprak. Dat kwam waarschijnlijk door het gat, dat hij achterliet in een weer herenigd Ten Years After in zo goed als de oorspronkelijke samenstelling. Dan ontstaat zoiets als een gerucht, dat een eigen leven gaat leiden. Het springlevende bewijs van nog een zeer actieve Alvin Lee kwam een paar jaar geleden, toen hij een optreden deed in 013 in Tilburg. Hij werd begeleid door een bassist, die in een nummer, genaamd “How do you do it” de grote (contra-) bas hanteerde. “The big old bass!” kondigde Lee het instrument aan. Na afloop van het nummer vroeg de op gitaar vingervlugge gitarist Alvin Lee aan zijn bassist: “How do you do it?”
    Cozy Powell…ooit had hij een hit met “Dance With The Devil”, waarvan het themaatje van Jimi Hendrix gejat was (“Third Stone From The Sun”). Iets daarvoor was hij drummer in de tweede line up van The Jeff Beck Group. Drummer Carl Palmer vervangen bij Emerson, Lake and Palmer…pardon…Powell kon hij ook wel.

Reageer