Geschreven door Kees op 15 juni 2012

Vanavond tussen 10 & 12 uur op www.baarsclassicrock.nl de Countdown Café Classic uitzending van 10 juli 1982, een unieke uitzending uit het 1e jaar van Countdown Café, gepresenteerd door Lex Harding, Kees Baars & Annette van Trigt…..Alfred Lagarde werkte toen nog bij de VARA. Te gast in deze uitzending Ed van Otterdijk (door Lex abusievelijk aangekondigd als Ed van OtterWijk…), Vitesse-drummer Herman van Boeijen, de groep DNA, Fer Abrahams, de vaste column van Constant Meijers + een live optreden van niemand minder dan Joe Jackson! Verder nog de premiere van de live-single I Will Follow van U2, kort daarvoor opgenomen in Countdown Café + last, but certainly least, een optreden van….ik durf het haast niet te vermelden….Tineke Schouten! Al met al een tamelijk unieke uitzending, vanuit de legendarische lokatie Anna’s Hoeve in Hilversum!

Categorieën: Uitzendingen

3 reacties

 1. avatar Anjo van der Wal schreef:

  Hee hee! Lex Harding!
  Hee hee! Lex Harding!

 2. avatar Anjo van der Wal schreef:

  Constant Meijers wist ooit na een door hem geschreven en verzonden brief en een eveneens verzonden doos tequila’s bij Neil Young binnen te dringen in de catacomben vlak voor een optreden van Neil Young in Engeland. Neil was reuze enthousiast en bood Constant aan hier een beetje rond te blijven hangen (“leuk man, ik stel het erg op prijs; blijf maar hier, stel geen vragen…just hang around”). Constant heeft van het optreden en een ander optreden in hetzelfde Engeland verslag gedaan in OOR, waar hij toen voor werkzaam was. Het complete artikel (in het Nederlands!) werd onder auspicien van Neil in een gevouwen foldertje in de lp-hoes van het album “Tonight’s the Night” gevoegd (toen het album waar de meeste liedjes van gespeeld werden). Young en Meijers zijn jarenlang vrienden geweest. Een jaar later, na die eerste ontmoeting, is Neil nog op invitatie van Meijers een drietal weken in Amsterdam geweest, waar hij de tijd doorbracht in een woonboot en met een oude Rolls Royce, die nodig naar de garage moest omdat die niet aan de praat te krijgen was. Foto’s uit die tijd, gemaakt door fotograaf Gijsbert Hanekroot, zijn nog te vinden in Neil Young (foto-) boeken en…op de hoes van het album “Tonight’s The Night”, waar de fotograaf in het handschrift van Neil Young abusievelijk wordt aangeduid als “Gissbert Hanekroot”.

 3. avatar Anjo van der Wal schreef:

  Aardig. Een van de eerste uitzendingen van Countdown Café. Annette van Trigt een keer niet bij Studio Sport of het NOS Journaal. Waanzinnige conference van Tineke Schouten, maar bovenal: het legendarische duo Lex Harding en Ad Bouman. Een overblijfsel uit de zeezendertijd van Radio Veronica, waar deze twee toen al onafscheidelijk leken. Getuige onder meer de Ad Bouman Top Tien. Kees Baars liep toen al hier en daar rond, zo te horen. Het verloop van het programma was nog wat rommelig en uitzenden vanuit twee lokaties, de Anna’s Hoeve en de “normale” studio in Hilversum, moet wel tot problemen leiden. Later, in Bosch en Duin in Soest, is dat beter opgelost. Voor de ingenieuze muzikaliteit van Joe Jackson en diens onovertroffen stemgeluid werd ook in Countdown Café ruimte ingelast. Zelfs met ritmebox verloochent Jackson zijn ware talent niet. Hij was toen al bij “Night and Day”, ooit de eerste plaat die ik van hem kocht. De aanwezigheid van Kees Baars en Constant Meijers lijkt de invloed te verraden, die OOR toen op het programma had. Op journalistiek terrein was het blijkbaar nodig dat Veronica door de juiste kanalen werd gevoed.

Reageer