Geschreven door Kees op 8 juni 2012

SPECIALE VERRASSING!! Zoals wellicht bekend kon je vorige week vrijdag luisteren naar een legendarische uitzending van Countdown Café, namelijk die met het optreden van Tower Of Power uit 1986. De afgelopen maanden/jaren heb ik diverse vragen gekregen over de openingstune van Countdown Café, die zoals veel mensen weten, gespeeld is door diezelfde Tower Of Power. Alleen, het nummer waarvan Alfred Lagarde deze inmiddels overbekende tune heeft geknipt, zat niet in de reguliere uitzending. Tower Of Power was op dreef die avond en speelde na de uitzending nog zeker een uur door. Het betreffende nummer was een van de vele toegiften die avond. Vanwege de vele vragen hierover zal ik vanavond het complete nummer programmeren, en wel als laatste vóór de aanvang van Countdown Café. Dat betekent dat je het complete nummer, bijna 10 minuten, vanaf ongeveer kwart voor tien/tien voor tien kunt horen op Baars Classic Rock. Het is een medley van verschillende Tower Of Power-songs, die ik de naam Countdown Café medley heb gegeven. Het is ook zeker een nummer waarin de muzikale en instrumentele kwaliteiten van Tower Of Power op magistrale wijze tot hun recht komen. Ik zou zeggen: luister naar deze medley, want het is écht 10 minuten lang puur genieten van deze superband!!

Categorieën: Uitzendingen

2 reacties

 1. avatar Bas Mazereeuw schreef:

  Hoi hoi,

  Wat jammer dat ik het gemist heb, dat is 1 van mijn favoriete concerten allertijden! Wat swingde de tower of power daar.
  Ik had het vroeger op een cassettebandje, maar die heeft het jaren terug begeven.
  Is er een mogelijkheid dat ik het concert kan downloaden of digitaal bij je kan bestellen.

  I hope so!

  Groeten!

  Bas

 1. […] nummer was één van de vele toegiften die avond”, schrijft Kees Baars op zijn eigen website. Het gaat hier om de live uitvoering van Fanfare/You know it, voor de tune- en promo-versie […]

Reageer