Geschreven door Kees op 23 maart 2012

Vanavond tussen 10 & 12 uur op www.baarsclassicrock.nl de Countdown Café Classic uitzending van 31 juli 1993, waarin ik samen met Jan Hoogesteijn op zoek ga naar De Spoorloze Alfred Lagarde, die zich ergens aan de andere kant van de wereld moet bevinden…. Verder in deze aflevering een interview met meestergitarist Steve Vai, een kort optreden van niemand minder dan Chris Isaak + een masterclass door Billy Joel! Maar de hamvraag is natuurlijk: vinden we Alfred??

Categorieën: Uitzendingen

2 reacties

  1. avatar Anjo van der Wal schreef:

    Steve Vai. Meestergitarist. Vrij vaak zien optreden in Nederland, vaak in combinatie met Joe Satriani, een enkele keer met Whitesnake en een keer met meesterdrummer Terry Bozzio. Overigens ook in Walibi, Flevoland, tijdens het festival Arrow Classic Rock. “Is de kleine jongen daar?” vroeg ik plagerig. Later zag ik iemand lopen in een t-shirt met de tekst: “Steve Vai, what a nice little boy!” Wist ik helemaal niets van. Thuis draaide ik “Passion and Wayfare” nog eens, album van Steve Vai uit 1990. Een van de tracks toonde Vai als 8-, à 9-jarig wonderkind op de gitaar, begeleid door een schooljuffrouw, die minnekozend uitriep: “Steve Vai, what a nice little boy!”

  2. avatar Anjo van der Wal schreef:

    Beiden, Steve Vai en Terry Bozzio, waren ook werkzaam bij Frank Zappa, wat (een deel van) hun meesterschap moet verklaren. Heb ik versnipperd nog wel wat van liggen thuis.

Reageer