Geschreven door Kees op 17 november 2011
Iron Man

Tjerk Lammers is de trotse schrijver van de eerste biografie van Black Sabbath-gitarist Tony Iommi. De titel is Iron Man: My Journey Through Heaven and Hell with Black Sabbath. Op 13 oktober verscheen deze bijzondere uitgave in Engeland en op 1 november in Amerika. Op dit moment (week 46) staat het boek op nr. 35 in de bestsellerlijst van de prestigieuze New York Times!

Saillant detail is dat Lammers een Nederlandse journalist is die voorheen in ondermeer Amerika en Engeland werkzaam was.

Op 13 oktober verscheen de definitieve biografie van Black Sabbath-gitarist Tony Iommi. De titel is: ‘Iron Man: My Journey Through Heaven and Hell with Black Sabbath’. Een 400 pagina tellende dikke pil die dus werd geschreven door journalist en voormalig hoofdredacteur Tjerk Lammers. De in Amsterdam woonachtige Lammers was oprichter van het muziekmagazine Aloha en daarna lanceerde hij Revolver. Lammers kent Iommi al heel
lang. Dat gaat terug naar de periode dat hij als internationaal manager in dienst was bij platenmaatschappij Phonogram. Volgens Lammers heeft hij 50 uur met Iommi gesproken om het verrassend mooie boek samen te stellen. Iommi stelt zich kwetsbaar op en laat het ware Black Sabbath-verhaal los aan TJ Lammers. Daarnaast geven andere gitaargrootheden zoals Eddie van Halen, Brian May en James Hettfield hun mening over Iommi. Bij bol.com is dit prachtboek te koop voor € 15,90, een koopje!

Categorieën: Featured, Nieuws

3 reacties

 1. avatar Jaap schreef:

  Hallo Kees,

  Zoals zoveel leeftijdgenoten was ik vroeger ook een behoorlijke Black Sabbath fan, 2 keer gezien in het concertgebouw Amsterdam en dat staat nog redelijk in mijn geheugen. (ben inmiddels 56).
  Maar dit terzijde, ik ga er even gemakshalve van uit dat jij Tjerk goed kent en mijn vraag aan jou (en ik hoop dat je het weet of anders kunt informeren):
  Komt de biografie van Tony Iommi ook in het Nederlands uit ?

  Ik hoop van je te horen,

  groet Jaap Schipper.

  • avatar Kees schreef:

   Beste Jaap! Goede vraag. Voorzover ik weet komt het boek niet in een Nederlandse vertaling. Te kleine markt.

   Gr. Kees

  • avatar Nick van der Burg schreef:

   Beste Kees en Jaap,

   Ik ben nu de Engelse versie aan het lezen en het is denk goed te doen voor mensen die niet vaak Engels lezen. Het is hoe dan ook een absolute must read voor Sabbath-fans!

   Groet,

   Nick

Reageer