Geschreven door Kees op 18 november 2011

Black Sabbath in originele line up naar Ahoy

Redactie Muziek.nl | Column | 18 november 2011

Voor het eerst sinds 33 jaar hebben de vier originele leden van Black Sabbath; Ozzy Osbourne (zang), Tony Iommi (gitaar), Geezer Butler (basgitaar) en Bill Ward (drums), weer samen in de studio gezeten. Samen met producer Rick Rubin (die zeven Grammy’s won, waarvan tweemaal Producer of the Year) werkt de band aan een nieuw album. Black Sabbath kondigde behalve dit nieuws vorige week ook een uitgebreide wereldtournee aan. Vanmorgen is bekend gemaakt dat Nederland tijdens deze tour gelukkig niet overgeslagen wordt. Op 12 juni 2012 treedt Black Sabbath op in Ahoy, Rotterdam. De kaartverkoop voor het concert van Black Sabbath in Ahoy begint op zaterdag 26 november om 10.00 uur.

Osbourne, Iommi, Butler en Ward, en natuurlijk Rubin, kwamen op de 11e van de 11e bijeen tijdens een persconferentie in Los Angeles, in de legendarische Whisky A Go-Go club, om het nieuws over hun reünie aan te kondigen. Een bijzondere locatie, want in deze club gaf het revolutionaire en invloedrijke Black Sabbath in 1970 ook hun eerste concert. Black Sabbath, dat meer dan 70 miljoen albums verkocht, een Grammy won en is opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, heeft een nieuw contract getekend met het oorspronkelijke label Vertigo. Black Sabbath werkt op dit moment in de studio aan het nieuwe album, dat nog geen titel heeft en in het najaar van 2012 uit zal komen. Het is het negende studioalbum sinds hun laatste plaat uit 1978, Never Say Die! In 1970 kwam de debuutplaat uit en volgens de Rock and Roll Hall of Fame is Black Sabbath.

Categorieën: Nieuws

3 reacties

  1. avatar Ferdy schreef:

    Ben alleen benieuwd of Ozzy en Bill Ward het nog aan kunnen om de wereld nog een keer over te gaan voor een tour

Reageer